Endelig er Tippeligaen i gang

2. Påskedag ble norsk fotball startet opp igjen og det ble en runde med glansfotball, tårer og skuffelser. Vi tar en kikk på hva som skjedde i Tippeligaens første serierunde 2015.

 

Det hele åpnet 2. påskedag med at nyopprykkede Mjøndalen fikk besøk av hordene fra Rogaland, Viking. En kamp som var vanskelig å spå på forhånd, men som endte, kanskje noe overraskende 1-0 til hjemmelaget fra Nedre Eiker. Mjøndalen som foran et storslått hjemmepublikum kunne endelig få æren av å spille i den øverste divisjonen i Norge på en god stund og med det et stappfullt Isachsen Stadion (før Mjøndalen Stadion) kunne Sanel Kapidzic sende Mjøndalen i ledelsen etter assist fra kaptein Joachim Solberg Olsen. 1-0 ble også sluttresultatet og Mjøndalen kom seirende ut av åpningskampen, til Kjell Jonevret, Vikings trener, som mente Viking ble snytt for et straffespark under kampen.

 

Fire kamper hadde avspark 18.00 som alltid. Et nedrykksdømt Sandefjord fikk besøk av de gule fra nord, Bodø/Glimt i håp om å få med poeng. Det gikk rett vei for 3-5-2-fanatikeren Lars Bohinen som manet laget opp til kamp og som leverte foran et entusiastisk publikum. Mendy ble den store helten med to mål og Alexander Gabrielsen fikk også med seg en skåring for Sandefjord som knuste Bodø/Glimt 3-1 i seriepremieren.

 

Et «nytt» RBK om vi kan si det, fikk Aalesund på besøk. Åge Alexandersen fikk æren av å hylle Odd Iversen foran 20.000 Rosenborg-fans og det ble en rørende avskjed med, antakelig, verdens beste Ivers. Et Aalesund som fikk ny trener i vinter. Sjefspeider Harald Aabrekk returnerte i trenerrollen etter et kort tids avbrekk og ansatt som speider for AAFK. Debuten ble alt annet en fiasko for den nybakte Aalesund-treneren som så at RBK valset over hans lag og etter flere ganger med titting på resultattavlen så ble det altså hele 5-0 til RBK som ser bedre ut på lengre tid. Pål Andre Helland visste klasse og noterte seg for to og banens beste og kanskje en mann for Høgmo? Søderlund visste at han er i storform. Også han skåret to mål og Mikael Dorsin, legenden, fikk æren av å sette inn Rosenborgs femte skåring.

 

Ellers ble det poengdeling på Nadderud. Et Stabæk som har vært aktive på overgangsmarkedet tok tidlig ledelse mot måkene fra vest hvor nysigneringen Adama Diomande fikk sette inn 1-0 etter kvarteret spilt. Det holdt dessverre ikke for Bob Bradleys menn som måtte dele poengene med Haugesund etter et noe sent mål fra Diedhiou, Haugesunds nye spiss.

 

Tromsø er tilbake til det gode selskap. Fikk besøk av Sarpsborg fra Østfold i håp om å få en pangstart og tre poeng. Veien ble langt lengre for Steinar Nilsen & co som måtte innse at Sarpsborg endte opp med alle tre poengene i nord etter skåring av kaptein Ole Christoffer Heieren Hansen.

 

Hoved kampen ble en «høydare» for alle fotball-elskere. Oslo vs. Drammen. Rekdal vs. Nielsen. Vålerenga vs. Strømsgodset. Det var Grindheim som åpnet ballet for Vålerenga med en praktskåring fra 17-18 meter hvor han elegant skrur ballen over muren og ned i nærmeste hjørne. Men Strømsgodset svarte kjapt. Femten minutter senere setter Kjetil Wæhler, noe uheldig ballen i eget nett og det stod 1-1 til pause. I andre omgang ble litt mer fartsfylt. Først fikk Vålerenga en soleklar straffe som Daniel Fredheim Holm enkelt setter inn i mål, så avslutter Niklas Gunnarsson en strålende overgang fra VIF og banket ballen i lengste bak en noe sjanseløs Espen Bugge Pettersen. 3-1 ble til slutt resultatet på Ullevaal.

 

Runden ble avsluttet med Lillestrøm – Start og Molde – Odd på tirsdagen. Et preget Start lag, skulle vise hele fotball Norge at de er bedre på banen enn på kontoret. Økonomisk rammede Start tuktet Lillestrøm og fikk med seg et poeng fra Åråsen med 16 år gamle Kristoffer Ajer som kaptein. Simen Kind Mikaelsen skåret Lillestrøms mål i en kamp som endte 1-1.

 

Litt lengre nord var det duket for storkamp mellom Molde og Odd. Et Odd lag proppfulle av selvtillit klarte å overvinne Molde og fikk med seg tre poeng til Skien takket være skåringer av evig unge, Frode Johnsen og Ole Jørgen Halvorsen.  Mohammed Elyounoussi satte inn et trøstemål for vertene, men Odd ble for sterke og vant 2-1 på Aker Stadion.

Følg oss på facebook

Tippeligaen

Siste fra Stavangerfotball