Oppsummering av runden: OBOS ligaen

OBOS har blitt ny sponsor for 1. divisjon og hvilken drømmeåpning vi fikk da over 8000 så hovedkampen på Fredrikstad Stadion. Vi oppsummerer den første runden i OBOS-Ligaen.

 

Vi fikk en pangstart og en drømmeåpning, hvert fall Fredrikstad-publikummet. Det kunne vi se på tilskuertallet. Hele 8221 tilskuere tok turen til Stadion for å se sitt elskede Fredrikstad få besøk av SK Brann fra Bergen. Solen skinte og varmegradene lå på rundt ti grader celcius og det var duket for storkamp mellom Fredrikstad og Brann, i en kamp, hvor det ble spådd tøff batalje. Det kan man si etter kampen og. Brann åpnet best og FFK virket litt rustne. Et noe presset FFK virket som de spilte med høye skuldre og gjorde flere forsvarsfeil noe som Brann kunne skåret på ved flere anledninger. Først etter 20 minutter fikk vi dagens første jubel. Fredrik Haugen spiller gjennom Erik Huseklepp. Keeper Masalin kommer ut, og er borti ballen, men Huseklepp får med seg ballen og sender den i det åpne målet. Kanskje en skåring som kan karakteriseres som en keepertabbe fra finnen i FFK-buret.  1-0 stod det også til pause i en omgang hvor Brann var soleklart best.

 

Mer dramatikk skulle det bli i andre omgang. Først så får Brann et feil annulert skåring etter 51 minutter hvor assistentdommeren mener at Orlov står i offside, noe han ikke gjør. Så får FFK et straffespark som viser at Erdin Demir handser innenfor 16-meteren og kysten var klar for Steffen Nystrøm som smeller til, men reddes av Alex Horwath. En noe dårlig straffe av Nystrøm som sender den rett i keeperhøyde og litt i midten av venstre hjørne. Så etter 75 minutter får Fredrik Haugen sitt andre gule og må gå av banen, etter Branns misnøye, men reprisen viser at Haugen slenger seg i det han prøver å få en straffe. Ingen kontakt mellom FFK-spilleren og Haugen heller.  FFK presser på og får lønn for strevet etter 93 minutter hvor Rozhat Shaswari knokler seg igjen Brann forsvar og får lagt inn på bakre stolpe hvor Henrik «Kjell» Kjelsrud Johansen stanger inn 1-1 og redder FFK fra å tape. Fantastisk underholdning for de oppmøtte. Ekstra fokus på hoved kampen, men over til de andre. Follo fikk besøk av Hønefoss. I en kamp hvor Hønefoss fikk det langt tøffere enn de trodde. Patrick Karoliussen satte inn 1-0 for Follo, før Alexander Ruud Tveter dobler ledelsen for Follo. Kenyaneren Christian Bwamy setter inn Follos tredje før Didrik fastslår resultatet og setter inn 4-0 for Follo som kan juble over å ha fått en god start på serien.

 

Åsane og Levanger møttes til dyst i en nyopprykkedes kamp. To lag som begge er avhengig av å vinne slik kamper fikk begge en overraskelse. Åsane vant til slutt hele 5-0 over Levanger som ikke var med i det hele tatt. Niklas Lerpold, Joachim Soltvedt og Rune Gravdal skåret for Åsane, mens Bent Sørmo og Richard Nillson skåret selvmål.

 

Ellers ble det seiere for opprykkskandidatene Sogndal og Bryne. Sogndal vant enkelt 3-1 hjemme mot Bærum etter skåringer av Robin Shroot, Ulrik Flo og Christophe Psyche, men Mattias Pedersen skåret for Bærum.

 

Bryne vant 2-1 mot Nest-Sotra i en relativt jevn kamp. Mål fra Viljar Vevatne og Jon Helge Tveita var nok for Bryne som fikk med seg alle tre poengene. 

 

Sandnes Ulf måtte ta den tunge veien ned i OBOS. Mot opprykkslaget Jerv ble det langt vanskeligere. Steinar Pedersens Jerv overrasket Sandnes Ulf og fikk med seg poeng fra Sandnes i en kamp som endte 2-2.

 

Øvrige resultater:

Strømmen – Hødd 0-1

Kristiansund – Ranheim 0-0

Følg oss på facebook

Tippeligaen

Siste fra Stavangerfotball