Krampetrekninger i Jåttåvågen

Etter det heldige uavgjortresultatet mot Sogndal denne helgen, klarte Viking endelig å komme seg opp på et tosifret antall poeng i Eliteserien. Problemet til de mørkeblå er at det allerede er spilt 16 av 30 kamper, og det må nå nærmest et mirakel til hvis det skal bli spilt eliteseriefotball på Viking Stadion også neste sesong.

Avstanden opp til Kristiansund er nå på syv poeng, og Viking må vinne minst halvparten av de gjenstående kampene. Dette er ingen umulig oppgave i den ujevne Eliteserien, men kampen mot Sogndal var dessverre et stort steg i feil retning.

Austbø tabbet seg ut igjen

Vikings sisteskanse har hatt en svak sesong, og det virker som en evighet siden intervjuet han gjorde med bet365 forrige sommer, hvor siddisene lå an til å gjøre dystre forhåndstips til skamme og sikte seg inn mot topp 4 i Eliteserien. Den gangen fikk du gode odds på å tippe at byens stolthet kom til å ligge helt sist på tabellen bare ett år senere, men i løpet av de siste tolv månedene har det blitt tatt mange rare beslutninger i Jåttåvågen. Ian Burchnall virket som et spennende valg som trener i fjor høst, men den elendige poengfangsten gjør at stadig flere spør seg om han er rett mann til å lede Viking i løpet av den viktige høstsesongen. De fleste bookmakerne er nå samstemte i i at Viking kommer til å rykke ned, og det blir en oddsbombe av de sjeldne hvis laget skulle greie å berge plassen.

Nye spillere har kommet til 

Den katastrofale innsatsen i vinterens overgangsvindu har ført til at klubben nå framstår som rimelig desperat, og framfor engelske leiesoldater satses det nå på at hjemvendte lokale helter skal redde stumpene. Tommy Høiland og Fredrik Thorsteinbø har kommet gratis fra henholdsvis Strømsgodset og Hammarby, og disse to blir nødt til å slå til på direkten hvis poengfangsten skal bedre seg utover høsten. I tillegg har den kroatiske midtstopperen Sime Gregov kommet gratis fra Balkan, og kanskje blir han den forsvarssjefen laget sårt trenger?

Fredrik Thorsteinbø bytter ut skandinavias mest lidenskapelige supportere i Hammarby med mer trauste rogalendinger.

Bilde: Benjamin Horn

Burchnall vil ha flere nye spillere 

Klubbens elendige første halvdel av sesongen har endelig ført til at byens millionærer har begynt å innse alvoret, og kronerullingen har nå ført til at snaue sju millioner kroner står til rådighet til nye spillere. Branns midtstopper Jonas Grønner er et brennhett alternativ, men det spørs hvor mange eliteserieklubber som er villige til å selge spillere midt i sesongen. Viking har også forlenget prøvespillet til engelske Reiss Greenidge, men det er vanskelig å se hvordan den høyreiste briten kan gå rett inn og forsterke laget i årets sesonginnspurt. I tillegg virker det som nøkkelspillere som Samuel Adegbenro og Karol Mets er på vei bort fra klubben.

Kan klubben rykke rett opp igjen?

Mange virker å leve i den villfarelsen at Viking kan komme styrket ut av et opphold i OBOS-ligaen. Klubben er allikevel så skakkjørt økonomisk at det ikke på noen måte er sikkert at den klarer å rykke rett opp igjen. Det mest spennende neste sesong kan derfor bli lokaloppgjør mot både Sandnes og Bryne, men dette er en mager trøst for klubbens trofaste tilhengere, som har sett laget spille sammenhengende i den øverste divisjonen siden 1989.

 

Følg oss på facebook

Tippeligaen

Siste fra Stavangerfotball