En fantastisk september

Dette kan muligens virke som en provoserende overskrift for de som tror at denne artikkelen skal handle om Viking, men i kjølvannet av de mørkeblås elendige sesong er det en fornøyelse å se at byens nest beste lag er i ferd med å få sving på sakene.  

Vidar har nemlig levert en rekke imponerende kamper i løpet av høsten. Fire strake seire og 15 scoringer sendte laget opp på en imponerende fjerdeplass med fem kamper igjen å spille av årets sesong i Post Nord-ligaen.

 

Neste år blir sannsynligvis første gang siden 1988 at det ikke spilles elitefotball i Stavanger.

"Casas" (CC BY 2.0) by Angel T.

Samling i bunn

Etter det famøse 1–5 tapet for Notodden i sommer har Vidar tatt et krafttak og levert flere imponerende kamper i Post Nord-ligaen, og sesonginnspurten på nivå 3 i norsk fotball blir derfor veldig spennende: https://extra.bet365.com/news/nn/Fotball/Tippeligaen/vindbjart---notodden. Det er uansett bra gjort av en klubb med Vidars begrensede ressurser å hevde seg mot lag som Hødd, Hønefoss, Notodden og Bryne. Dette er klubber som er vant med å spille på et høyere nivå, og som har langt større ressurser enn Vidar. Du får derfor høy odds på å tippe at de rødkledte tar steget opp på nivå 2 de neste årene, og signalene fra Lassa tyder på at klubben er godt fornøyd med å spille i Regionalligaen. 

Seieren på Bryne smakte godt

Vidar har selvsagt aldri hatt den samme knivingen med Bryne som Viking, men det har allikevel vært flere spillere som har spilt for begge klubbene de siste sesongene. Den overraskende 3–2-seieren på Bryne 13. september smakte derfor utrolig godt for alle med hjertet i Vidar. Hjemmelaget var sikre på seier etter 1-1 kampen på Lassa i vårsesongen, men Vidar viste spill av ypperste klasse og rundspilte til tider opprykksfavoritten på eget gress. For Bryne var tapet nærmest en katastrofe, og jærbuene er nå avhengige av hjelp fra andre hvis de skal klare å ta førsteplassen i avdelingen. Lokaloppgjør mot Bryne er selvsagt en fjær i hatten for en klubb som Vidar, mens Bryne med sine ressurser er en klubb som definitivt hører hjemme i OBOS-ligaen.

En spennende sesongavslutning

En plass i topp 2 er uansett utenfor Vidars rekkevidde denne sesongen, men laget kan fortsatt stikke kjepper i hjulene for de to opprykksrivalene til Bryne. Lassa-laget møter nemlig både Nest-Sotra og Notodden i sesongavslutningen, og særlig på eget gress har Vidar vært meget solide denne sesongen. 7–2–1 på de ti første kampene lar seg absolutt høre, og det er bare de tre topplagene som har tatt flere poeng enn Vidar på hjemmebane i 2017.

 

Vidar har funnet veien til målet i løpet av høstsesongen.

"goal" (CC BY 2.0) by ollesvensson

Regionalligaen er et passende nivå

Vidar har allikevel funnet seg godt til rette på nivå 3 i norsk fotball, og laget har verken nok tilhengere eller økonomi til å spille på et høyere nivå. Høy sigarføring og ambisjoner om å vippe Viking av tronen tilhører 1980-tallet, og i dag er det hardt arbeid, talentsatsing og nøkternhet som gjelder på Lassa. Dette er også noe av grunnen til at laget har gjort det så bra i løpet av høsten, og Vidar har derfor vært et aldri så lite lyspunkt i et ellers mørkt år for stavangerfotballen.

 

Følg oss på facebook

Tippeligaen

Siste fra Stavangerfotball