Fikser Bjarne biffen?

Fikser Bjarne biffen?

 

Viking har så smått begynt å summe seg etter den forferdelige fjorårssesongen og klubben bestemte til slutt å henvende seg til Bjarne Berntsen for å komme seg ut av OBOS-hjørnet den har malt seg inn i.

 

Berntsen er et trygt, om enn noe traust valg, og med seg på laget har han fått Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim. Fokuset de neste månedene blir således å få satt et nytt lag som kan rykke opp fra OBOS-ligaen på første forsøk. 

 

Gamle helter i administrasjonen

Det har vært smått med spillerforsterkninger til nå, og den mest spennende overgangen så langt har kanskje vært at Børge Moi Nilsen vender tilbake til markedsavdelingen. I Vikings styre finner vi også den tidligere storspilleren Brede Hangeland, og en stund fikk du gode fotball odds hos bookmakere som bet365 på at han kom til å avslutte karrieren på banen for Stavangers stolthet. De mange skadeproblemene førte allikevel til at han måtte nøye seg med en plass på styrerommet, men kanskje kan Hangelands store nettverk hjelpe Viking med å hente et par etablerte spillere som kan gå rett inn og forsterke førsteelleveren?

Brede Hangeland tok dessverre aldri på seg Viking-drakten igjen.

"IMG_7780" (CC BY 2.0) by Rorals

Det er allikevel på banen det skal avgjøres

Tidligere storspillere i ledelsen kan allikevel ikke spille Viking opp i Eliteserien igjen, og derfor behøves det flere forsterkninger på banen. Klubben er for tiden i samtaler med Cristian Landu-Landu angående en retur til Jåttåvågen, og det forventes at overgangen går i boks i løpet av denne uken. I tillegg har Viljar Vevatne kommet gratis fra Sandnes Ulf, og han er tiltenkt en rolle på venstrebacken som erstatter for Kristoffer Haugen som forsvant til Molde. Stian Michaelsen og Aniekpedro Udo har også kommet tilbake fra låneopphold i Svenske Ljungskile, og det blir spennende å se om de får en rolle på årets Viking-lag.

Blir det endelig jubel for Viking-fansen igjen?

Foto: Viking FK via Facebook.

Laget settes i treningskampene

Til tross for få signeringer er det ingen grunn til å få panikk i midten av januar. To treningskamper mot eliteserielag er allerede avtalt i februar, og det nykomponerte Viking-laget skal bryne seg mot vestlandsrivalene Brann og Haugesund, men aller først ut er et prestisjefylt lokaloppgjør mot Bryne i Randaberg Arena 3. februar.  Årets treningsleir starter på Marbella 24. februar, og vi er ganske sikre på at Berntsen vil ha alle nysigneringene på plass innen den tid. Viking avslutter oppkjøringen mot Åsane og Jerv på hjemmebane før alvoret starter borte mot Kongsvinger 2. april.


Får Berntsen tid?

Spørsmålet alle stiller seg er allikevel hvilke ambisjoner Viking har denne sesongen. Det uttalte målet er selvsagt å rykke opp, men både Ålesund og Sogndal virker i øyeblikket å ha et langt sterkere mannskap enn de mørkeblå. Viking kan derfor fort risikere å bli en middelhavsfarer denne sesongen, og det spørs om styret har nok tålmodighet med Berntsen, sånn at han kan bygge et nytt lag. Viking hører definitivt hjemme i en eliteserie bestående av 16 klubber, men det virker dessverre som det kan ta noen år før et slagkraftig lag er tilbake på beina. Det vi i hvertfall kan slå fast er at det ikke blir noen kopi etter det forrige nedrykket i 1986. Da spilte Viking uavgjort mot Barcelona i europacupen seks år senere – det skjer neppe i 2023.

Følg oss på facebook

Tippeligaen

Siste fra Stavangerfotball