God plattform for Viking

Viking har gjort et godt år så langt i Tippeligaen, noe som gjør at det ser bra ut med tanke på fremtiden til Stavanger-klubben.

Forventningene før sesongen har blitt oppnådd når vi nå er litt over halvveis i årets Tippeliga. En sjetteplass og solid klaring ned til bunnstriden gjør at Viking-trener Kjell Jonevret kan sove godt om natten, selv om han hadde håpet på bedre resultater.

Fordi det er ganske åpenbart hvor Viking har en del å gå på og hva som er strålende denne sesongen. I forsvar er de nest best i ligaen sammen med Odd etter 17 kamper, mens de i angrep sliter med å score mål og skape sjanser.

Jón Dadi Bödvarsson er Vikings toppscorer denne sesongen med hans fem mål. Det er for lite for et lag som skal kjempe i toppen av Tippeligaen, men det har holdt dem unna bunnstriden grunnet solid forsvarsspill.

Savner en Ijeh-type


Peter Ijeh var i Stavanger forrige gangen Viking tok medalje. Det var også forrige gangen en Viking-spiller klarte å finne veien til nettmaskene 10 ganger eller flere i løpet av en Tippeliga-sesong.

Björn Daníel Sverrisson er lagets nest beste målgjører med hans fire mål, mens Steinthór Thorsteinsson og Vidar Nisja står med tre scoringer. Etter islendingene og Nisja er det langt mellom målene på Viking Stadion.

Skaper for lite sjanser 

Da Viking slo Brann 1-0 på Brann Stadion nylig, var det en lettet Jonevret som møtte pressen etter kampen. 

- Vi gjør for lite mål, det er helt klart. Det er også viktig å skape sjanser, det har vi også vært litt svake på, fortalte han da.

Og med 21 mål på 17 kamper er det bare forsvaret som holder dem oppe der de er nå. Seieren over Brann avsluttet en måltørkeperiode på over 300 minutter for Viking, og det med et langskudd.

Grunn til å være positiv

Men det er allikevel all grunn til å være positiv i Viking. Sjetteplass med én av de minste troppene i ligaen, i tillegg til at de har mange unge spillere og ikke en klar målscorer, er det mange klare rom for forbedring i Viking til neste sesong.

Noen nye spillere inn for å skape mer bredde i troppen, samt en spiss som garanterer mål, vil føre til at Viking kan kjempe om medalje allerede neste sesong. Ser man for eksempel på Odd, som ligger på tredjeplass etter 17 kamper, så er det ikke mye annerledes der i forhold til Viking. Den eneste store forskjellen er at de har flere spisser som har gjort mål i år.

Vikings eneste spiss som har scoret er nemlig Bödvarsson, mens Odd har tre spisser som har notert seg for scoring og en midtbanespiller i Jone Samuelsen som har scoret syv mål. Utover det er statistikkene mellom lagene ganske like. Odd har scoret to mål mer enn Viking, og har færre uavgjorte enn Vikings åtte, som forøvrig er mest i Tippeligaen.

Potensialet i Viking er der, det trengs bare det lille ekstra.

Husk at du kan spille på Tippeligaen ved å klikke på denne linken.

Følg oss på facebook

Tippeligaen

Siste fra Stavangerfotball